Utolsó kommentek

  • koimbra: A Bounty Killer kellemes meglepetés volt, B filmhez képest bitang jó akciójelenetek voltak, hangul... (2014.03.20. 16:08) Ez volt 2013 I. rész - B oldal
  • KáróBáró: HB Karcsi! (2013.09.03. 10:52) A nap szülötte!
  • Miskóka: Tudtam... (2013.04.27. 15:07) Derrick és a Waffen SS?
  • Miskóka: Gondolkodjunk egy kicsit...ha sikeres lett volna a hadművelet,akkor Magyarországot nem a szovjet c... (2013.04.22. 19:07) Antikvitás
  • Miskóka: Savalas eredetileg Ernest Borgnine szerepét kapta,és forditva.Ám az első olvasópróbán cseréltek...... (2013.04.08. 19:12) Antikvitás
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szerintünk ezek Bruce Willis legjobb filmjei

2013.02.22. 18:00 bobbymate

Az Utolsó Emberig

Az-utolsó-emberig-Last-Man-Standing.jpgA filmnek nagyobb a múltja, mint azt sokan gondolnák! Eredetileg egy könyv volt, amelyet Dashiell Hammett írt (ő írta a Máltai sólymot is) Véres aratás volt a címe, ez egy '20-as években játszódó gengsztertörténet. Ezt Akira Kurosawa (Hét Szamuráj) dolgozta fel 1961-ben, A testőr címmel, Mifune Toshiróval a főszerepben. Ezután jött az Egy maréknyi dollárért 1964-ben, Sergio Leone (Volt egyszer egy vadnyugat) rendezésében. Ez a Walter Hill-féle verzió sokkal inkább a japán verzió újragondolása, legalább is az alkotók ezt mondták a film elkészülte után. A kétkezes pisztolypárbajok is a távol-keleti filmeket idézik. Igazi adok kapok két gengszterfamília közt, amibe a se múltja, se jövője bérgyilkos (Bruce Willis) belekavarodik és rendet rak. Christopher Walken pedig parádézik a kegyetlen gyilkos szerepében!

A Sakál

71028-0-2ed98315b92d8095be84c750073cc691.jpgA világ legprofibb bérgyilkosa, akit csak Sakál néven ismernek egy igazi fantom. Senki sem tudja, hogy néz ki valójában, kivéve egy embert aki - lévén, hogy IRA terrorista - börtönbüntetését tölti. Az FBI kihozza őt a börtönből és szabadságot ígér neki, ha segít kézre keríteni a Sakált, mielőtt végezne új, kijelölt áldozatával. Willis mint negatív figura igazi mesterfogás volt a készítőktől. Eredetileg Richard Gere játszotta volna a bérgyilkost és Willis a börtönviselt IRA terroristát, de mikor egy felolvasáson viccből szerepet cseréltek rögtön tudták, aranyra leltek. A film tökéletesen működik, igazi hajsza krimi, Bruce Willis a fapofájú gyilkos szerepében pedig telitalálat!

Armageddon


armageddon3.gif.jpg A Titanicban azért nem játszik Bruce Willis, mert mindenkit megmentett volna. Az Armageddonban viszont játszik és meg is menti a világot! Egy Texas méretű aszteroida a föld felé halad, a NASA pedig azt a tervet eszelte ki, hogy lyukat fúrnak rajta, majd a lyukba helyezett atombombával kettétörik, ezzel megváltoztatva annak pályáját. A világ legjobb olajfúró szakembere pedig szedett-vedett csapatával önfeláldozóan nekivág a végtelen világűrnek, hogy megmentsék az emberiséget. Gyönyörű mese a hős Amerikáról, szerelemről, családról, Michael Bay kezei közül!

 12 Majom

twelve_monkeys_poster.jpgTerry Gilliam szürreális világképei mindig valami érdekeset nyújtanak, ebben az időutazós Sci-fiben pedig talán legjobb formáját mutatja a rendező. 1996-ban egy világméretű vírusjárvány elpusztítja az emberiség 90%-át. A távoli jövőben a föld alatti kolóniákban elő emberek közül kiválasztanak pár arra rátermettet, hogy utazzon vissza az időben és gyűjtsön információkat a vírus elterjedésének körülményeiről. Tévedésből nem a pontos időbe küldik vissza utasukat, ezzel pedig elindul egy láncreakció. A történet és a látvány kifogástalan, a színészi játékok kellően hatásosak Brad Pitt szinte felrobban (kapott is érte Golden Globe-ot és Oscarra is jelölték)

Hudson Hawk

hudson hawk.jpg
Az első számú műkincstolvaj erősen szatírába hajló történetét nem igazán
szerették a nézők. Sokan nem tudják hova tenni bohémkodását és parodisztikus párbeszédeit. Hudson Hawk frissen szabadul a börtönből és szinte még ki sem tette a lábát, máris rabolnia kell. Pedig ő csak egy jó kávét szeretne! A Da Vinci életművet erősen érintő vígjáték, igazi klasszikus kikapcsolódást nyújt egyedi humorával.

Sin City


PP30311-SinCity-Hartigan.jpgA Frank Miller által készített képregényből Robert Rodriguez csinált egy korszakalkotó darabot amivel újrafogalmazta a képregényfilm műfaját. A kockáról kockára lekövetett képregényből Willis, a munkába belefáradt Hartigan nyomozót játssza, a noir stílus minden kézjegyével karöltve. Legtöbbször csak narrációt hallunk tőle saját életéhez, amint elmélkedik arról, hogyan is került már megint ilyen gubancba és vajon hogyan fog kimászni belőle. A Yellow Bastard című szekcióhoz készült rész bár nem a legjobb a három megfilmesített sztori közül, Willis saját jellegű Humphrey Bogartja bevésődik az agyunkba.

 Az ötödik elem


5th-element-poster.jpgLuc Besson sci-fije igazi csemegének számít, hiszen a humor pontosan olyan komoly alkotóeleme , mint a tudományos fantasztikum. Valami nagy feketeség jön az űrből felénk, amit nem lehet elpusztítani, csak a galaxis legerősebb fegyverével, melynek ötödik eleme egy felsőbbrendű lény. Korben Dallas taxisként funkcionáló ex-kommandóst pont nem érdekli a világ össze baja van neki gondja elég így is. Ám mikor Leeloo, a cyberwoman szó szerint bezuhan az életébe úgy dönt, megmenti a világot.... ismét! A jelmezek baromi jók, a látvány nem kevésbé, a zene is nagyon helyén van a poénok pedig sziporkázóak! Veszettül szórakoztató!

Az utolsó cserkész

 

last-boy-scout.jpg
A 80as években felvezetett "nyomozó páratlan páros" akciófilmek (48 óra, Vörös Zsaru, Halálos fegyver) alapkoncepciója, hogy vegyünk két teljesen ellentétes embert és rakjuk őket össze egy közös ügy érdekében. Joe Hallenbeck egy kiégett magánnyomozó, Jimmy Dix pedig egy volt LA Stallions (amerikai futball) játékos. Amikor Jimmy csinos barátnőjét brutálisan meggyilkolják - akire Joe-nak kellett volna vigyáznia - közösen kezdenek a tettesek nyomába kelni. Willis tökéletes a lecsúszott karakterekben, Damon Wayans pedig egy igazi tökfilkó. Röpködnek az egysorosok, hullanak a gengszterek, mi pedig élvezünk minden másodpercet. Szinte már jól ismert barátainkként tekintünk a furcsa párosra, ebben rejlik az igazi varázsa. 80as évek hangulat a már 90es évek látványelemeit felhasználva (felrobban vagy 10 kocsi, telt házas focimeccs stb.). Ráadásul az itt még ismeretlennek számító Halle Berry is tiszteletét teszi egy tánc erejéig, aztán csúfos véget ér.

 

 Ponyvaregény

 

Butch-Coolidge-pulp-fiction-8900102-1024-768.jpg
Senkinek sem kell bemutatni Quentin Tarantino gyöngyszemét! Ha annyit mondunk Butch és az aranyóra esete, mindenki tudja - aki kicsit is filmkedvelő - miről is van szó! Willis szerepeltetése a filmben karrierjének egyik legmeghatározóbb momentuma volt. Ismét egy lecsúszott figura (mert miért ne?) ám ezúttal egy bokszoló, aki átveri Marcelus Wallace gengszterfőnököt. A kalamajka ott kezdődik, hogy az egérút szabadságot jelentő komfortja előtt, egy kis kitérőt kell tennie, amihez az égegyadta világon semmi kedve! A film leginkább beteges jelenetében megkötözve, pöcökkel a szájában várja a férfiembert próbáló nehézségeket. Átlagos akciószerepeiből kivetkőzve, egy sokkal inkább esendő, már-már gyarló fickót alakít, aki többet beszél, mint lő. Mindössze egyszer süt el fegyvert az egész filmben, aminek mind tudjuk mi lett a vége. Ha nem tudnánk az ellenkezőjét, azt hinnénk, Bruce Willis Butch, a bokszoló szerepére pottyant ide!

Die Hard - Drágán add az életed 

 I,II,III

 

Die Hard Trilogy.jpg
Nem tudunk és nem is akarunk kedvencet választani John Mclane első három kalandjai között. Mindhárom epizódnak megvan a maga bája. Az első részben Mclane a Nakatomi toronyház túszejtői ellen veszi fel a harcot felesége kiszabadítása érdekében, a másodikban Washington repterén találja magát szembe terroristákkal, - felesége testi épsége itt is veszélyben -, a harmadikban pedig New York utcáin állítják furfangos feladatok elé, miközben a tökéletes rablást készítik elő. A savát borsát az adja az egésznek, hogy Mclane tulajdonképpen otthon ülne és legszívesebben agyrészegre inná magát, minthogy toronyházakban, reptereken vagy New York metrójában rendet rakjon. Semmi kedve nincs az egészhez, de a cél érdekében beveti minden erejét és tudását, hogy elbánjon a gazfickókkal. Ő valahogy mindig rosszkor van, rossz helyen. A hétköznapi ember, nem hétköznapi problémákkal. Röviden így lehetne leírni a Die Hard filmek koncepcióját. A trilógia azóta két új résszel bővült, a negyedik rész valamilyen szinten szórakoztató volt, de átesett a ló túloldalára. A napokban bemutatott, többnyire Magyarországon forgatott ötödik részről pedig már lehetetlen nyilatkozni a jó ízlés határain belül! Ami Stallone-nak a Rocky, Schwarcenegger-nek a Terminátor, az Bruce Willis-nek John Mclane. A szerep, amire születni kell!    

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bmovie.blog.hu/api/trackback/id/tr425097731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása