Utolsó kommentek

  • koimbra: A Bounty Killer kellemes meglepetés volt, B filmhez képest bitang jó akciójelenetek voltak, hangul... (2014.03.20. 16:08) Ez volt 2013 I. rész - B oldal
  • KáróBáró: HB Karcsi! (2013.09.03. 10:52) A nap szülötte!
  • Miskóka: Tudtam... (2013.04.27. 15:07) Derrick és a Waffen SS?
  • Miskóka: Gondolkodjunk egy kicsit...ha sikeres lett volna a hadművelet,akkor Magyarországot nem a szovjet c... (2013.04.22. 19:07) Antikvitás
  • Miskóka: Savalas eredetileg Ernest Borgnine szerepét kapta,és forditva.Ám az első olvasópróbán cseréltek...... (2013.04.08. 19:12) Antikvitás
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ez volt 2013 I. rész - B oldal

2014.01.03. 16:25 bobbymate

Tartalmas év áll mögöttünk. Annyi mindent kaptunk az arcunkba, hogy szinte lehetetlen felsorolni mindent, mi mégis megpróbálkozunk vele! 2013 filmes összegzésének első részében a tíz legjobb B kategóriájú - vagy annak tűnő - alkotását szedtük össze! Tessék csemegézni!

10. Man of Tai Chi

Man-of-Tai-Chi-Poster.jpg

Mi történik akkor, ha egy nyugati rendező keleti témájú filmet készít? Továbbmegyek! Mi van akkor, ha ez a nyugati rendező a Mátrix filmek kiválasztottja Keanu Reeves, aki stílszerűen nem a főhős, hanem az antagonista szerepét osztja magára? Mindenképp érdekes és különös kollaboráció, hiszen az amerikai karakterközpontú világ találkozik a kelet mély filozófiájával. Az alvilági bunyók életébe kalauzoló sztori nem éppen erős és pont a végső összecsapásra fullad ki, de rendkívül érdekes atmoszférája van és nincs benne az elsőfilmes rendezők izzadságszaga sem! Nem rossz Keanu, nem rossz...

9. Bounty Killer

MV5BMjE0NjE4NTQyMV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTQ3NzgwMDE@._V1_SX640_SY720_.jpg

A poszt-apokaliptikus disztópia a Mad Max óta slágertéma!  Sokan sokféleképp próbálták vászonra vinni saját verziójukat, a Bounty Killer pedig igazi egy igazi eszelős agymenésre sikeredett. Erőszak, csöcsök, pénz, sivatag, pusztulás és Gary Busey! Elő a mikrós popcornt és pofa be!

8. G.I. Joe: Megtorlás

11171817_800.jpg

Jó ok tudom, hogy ez némiképp meglepő de mindenki, aki kisdedként fogott akciófigurát a kezében nyugodtan nézzen magába és mondja azt, hogy nem ezt várta egy ilyen című filmtől! Az első rész hatalmas csalódása után itt ez a megelevenedett mesefilm! A karakterek iszonyatosan bárgyúak, a dialógusok elképesztő hitványak a történet pedig pontosan olyan, mint amiket eljátszottunk a szőnyegen a plasztik izompacsirtákkal és mégis, hátrányai adják meg a báját és az, hogy pontosan ilyen akart lenni! A készítők felvállalták, hogy lemennek dedósba és jól tették! Ilyen jöhet még!

7. Harcban Élve  

homefront_ver2.jpg

Ez a klasszikus tékásfilm! Jön Jason Statham, akit egy Krokodil Bodine nevű drogember nem akar békénhagyni és piszkálódása kiterjed visszavonultan élő hősünk lányára is. Az író Sylvester Stallone eredetileg a Rambo befejezésének szánta a történetet, de hála a megváltónak nem így tett. Ez ugyanis Rambonak kevés lett volna (főleg abban a tudatban, hogy a John Rambo befejezése tökéletesre sikerült), a Jason Statham - James Franco duónak viszont üdítő kis időtöltésre sikeredett. Érdekes kis párost alkotnak ugyan a mellékszereplők (Winona Ryder, Kate Bosworth) nem éppen egy átlag akciófilm stábja, ám ezt a ziccert valamiért kihagyták és a karakterek egysíkúra, semmilyenre sikerültek. A végeredmény viszont élvezetes, ha narrátoros verzió is lenne a kutya sem mondaná meg, hogy mikor készült!

6. Fejlövés

MV5BMTM4NzUyMjk2NV5BMl5BanBnXkFtZTcwOTUxNDc5OA@@._V1_SX640_SY720_.jpg

Walter Hill, aki olyan klasszikusokat rakott le az asztalra, mint a 48 Óra vagy a Vörös Zsaru végre életjelet adott magáról és persze újfent követi a furcsa nyomozópáros (buddy cop) vonalat, amit nemhogy ő csinál a legjobban, de egyenesen tőle ered! Ezúttal nem kisebb figurát, mint Stallone-t rendez olyan partnerekkel mint a Halálos Iram sorozatból ismert Sung Kang-al és - a film legjobb pillanatait adó - Jason Momoa-val. Ezek a nevek már önmagukban meggyőzőek, ám felemás végeredmény született. Akik pörgős háborúra számítanak az öreg harcostól csalódni fognak, mert sokkal inkább egy krimiről beszélünk ennek oka Alexis Nolent francia nyelvű képregénye, a Du Plomb Dans La Tete mely alapul szolgált. Persze azért van akció is, kifejezetten jól sikerült az élményfürdős jelenet ami erősen idézi Hill Vörös Zsarujának nyitójelenetét, melyet a budapesti Rudas fürdőben rögzített anno, vagy a végső fejszepárbaj! Elsősorban a Walter Hill kedvelőknek szól, aztán az európai képregény ismerőinek és legkevésbé Stallone rajongóknak, ugyanis Momoa elrabolja a showt!

5. Machete Kills

machete-kills-promo-poster-1.jpg

Machete nem sms-ezik, Machete nem tweetel, Machete gyilkol, ehhez ért! Ezzel nagyjából Robert Rodriguez személyes Ramboja ars poeticáját körbe is írtuk, a barázdált arcú Danny Trejo mindenkit kinyír akit kell és olyat is, akit nem feltétlenül, de azért mégiscsak! Egy határokat még csak köszönő viszonyból sem ismerő szatíra második és egyben a harmadik részt felvezető felvonása ha lehet, még inkább féktelenebbre sikeredett, mint az első! Totálisan kiszámíthatatlan, bármikor robbanhat valami geg egy cameo, vagy egy ötletes kivégzés képében. Az első coolságát ugyan nem múlja felül, de tisztességes folytatás és várjuk a Machete Kills Again... In Space-t!

4. Lone Survivor

o-LONE-SURVIVOR-TRAILER-570.jpg
Peter Berg ugyan nem B filmet csinált, mégis magába hordozza a stílusjegyeket. Piszok jó kis film, amiről minél kevesebbet tud az ember annál élvezetesebb! A film az azonos című, megtörtént esetet feldolgozó alapuló New York Times bestseller nyomán készült. A hősiességnek, bátorságnak és túlélésnek szobrot állító sztori középpontjában a SEAL Team 10 tagjai állnak, akiket 2005. júniusában egy magas rangú al-Qaeda vezető elfogása céljából egy titkos küldetésre küldenek, azonban az afgán hegyek között támadás éri őket. Tessék megnézni, tényleg remek!

3. Két Kaliber

2GunsPoster.jpg

Mikor két beépített ügynöknek sikerül egymásra ráépülnie, majd kirabolniuk egy bankot még nem is sejtik milyen magas szálakat piszkálnak meg ezzel, így kénytelenek összefogni. Mintha csak a Tango és Cash aktuális feldolgozásáról beszélnénk és igen, nem állunk messze az igazságtól! A rendező Baltasar Kormákur nem szégyellte bevallani, bizony sokat merített az említett filmből és persze több más kortársából. A Denzel Washington - Mark Wahlberg páros elképesztően jól működik, a történet is helyén van, nehéz belekötni! Ha húsz évvel ezelőtt készült volna, mára már kultikus lenne!

2. Támadás a Fehér Ház Ellen

Olympus-Has-Fallen-2013-Poster.jpg

Ezzel a címmel nem árulnak zsákbamacskát! Koreai terroristák megtámadják a fehér házat és túszul ejtik az elnököt meg kitudja hány fejest. Persze az elnök kegyvesztett ex testőrével senki sem számolt! Gerald Butler mintha John Mclaine bőrébe bújt volna olyan atom menőn tálalva, hogy az utóbbi részt figyelembe véve még maga John Mclaine is elbújhat a magyar habszivacsdíszlet tengerébe! Igazából csak a megviselt cigi és a koszos atléta hiányzik, minden másra ott van Butler, akinek mostantól nehogy legyen pofája romkomokban negédeskedni! Fegyvert a kezébe és hadd szóljon! A készítők is érezhetnek valami bizsergést, ugyanis már be is jelentették a folytatást ami Londonban fog játszódni! Én csak annyit mondok: OK! És köszönöm!

1. Szupercella

Escape Plan.jpg

Egyszerűen képtelenség mást kihozni az első helyre! Ez a film maga az akciótörténelem, amit - bár némiképp elhomályosít az Expendables eddigi két epizódja - minden rajongó kb, 30 éve vár: Stallone és Schwarzenegger! Ha valaki ezt összehozza a 90es években biztosan bankot robbant, ám napjainkban inkább csak a két akcióhős őszinte híveit érinthetik meg és ezt teljesen abszolválták! Berakták hőseinket egy szuperbiztonságos börtönbe, innen kell megszökniük. Kész! A többi már a felállva tapsolós, könnybe lábadt szemű élvezkedés! Nincs olyan akció fanatikus aki ne rázná az ökölbe szorított kezét legalább egyszer, hogy: EZAZ! Nyilván nem ez minden idők legjobb filmje, sőt azt sem mondanám, hogy több lenne az átlagosnál. Viszont itt ez a két megkerülhetetlen ikon és rendesen odacsapnak ahogy kell és ahogy elvárjuk! Bitang jó kis mozi, kihagyni szinte már bűn!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bmovie.blog.hu/api/trackback/id/tr995724032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2014.03.20. 16:08:11

A Bounty Killer kellemes meglepetés volt, B filmhez képest bitang jó akciójelenetek voltak, hangulatos, élvezetes.

Stallone...nos az a baj vele, hogy leragadt a 80-as években. Aminek egyrészt a korszak rajongói örülhetnének, én is örvendenék, de a Fejlövés nagyon rossz volt, a Szupercellában csak Arnie a jó, a Harcban élve (forgatókönyvíró volt) meg egy nem rossz, de annyira nem jó akció.

2 kaliber : örülök, hogy tudnak még élvezetes buddy action movie-t csinálni, Washington és Wahlberg remek páros és ha már Wahlberg a Lone Survivorral is meg voltam elégedve. Szintúgy tetszett az Olympus Has Fallen, azt kell hogy mondjam, hogy manapság ritkán készülnek jó akciófilmek a mozikba, egyre kevesebb van belőlük, visszaszorulnak DVD-re, remélem azért még sok hasonló készül a Butleres movie-hoz.

Machete 2 gyenge, a Man of Tai Chi nagyon gáz, a GI. Joe 2 pedig alaposan visszavett az első részhez képest.
süti beállítások módosítása