Utolsó kommentek

  • koimbra: A Bounty Killer kellemes meglepetés volt, B filmhez képest bitang jó akciójelenetek voltak, hangul... (2014.03.20. 16:08) Ez volt 2013 I. rész - B oldal
  • KáróBáró: HB Karcsi! (2013.09.03. 10:52) A nap szülötte!
  • Miskóka: Tudtam... (2013.04.27. 15:07) Derrick és a Waffen SS?
  • Miskóka: Gondolkodjunk egy kicsit...ha sikeres lett volna a hadművelet,akkor Magyarországot nem a szovjet c... (2013.04.22. 19:07) Antikvitás
  • Miskóka: Savalas eredetileg Ernest Borgnine szerepét kapta,és forditva.Ám az első olvasópróbán cseréltek...... (2013.04.08. 19:12) Antikvitás
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Erőnek Erejével - kritika

2013.02.04. 17:00 bobbymate

 Arnold Schwarzenegger, a halálosztó visszatérését már az Expendables- A feláldozhatók-ban igaz ellőtte, de most ténylegesen egy Arnie filmről van szó, amiben rajta kívül semmi, és senki sem számít! Az ex-kormányzó pedig egy igazi hamisíthatatlan trashfilmet szánt első főszerepnek!

  Az Erőnek erejével története is annyira tipikus és egyszerű, mint a százas szög: egy szökött rab a határ felé tart, a világ leggyorsabb autójával és csak egy kisvárosi sheriff az utolsó akadálya, a teljes szabadság elérésében. Nyilván tudjuk a végkifejletet: Jön Arnie és rendet rak!

A rendező, az első hollywood-i filmjét készítő koreai Jee-woon Kim személye erősen kérdéses lehet, de a producerek is úgy gondolták, ezzel ő is elbír majd! El is bírt vele, hiszen őrá tényleg nagy panasz nem lehet, igyekezett kiszolgálni mindenkit. Van látványos autópornó, véres lövöldözések, jól elhelyezett egysorosok (ezúttal is szeretném megdicsérni a szinkront, szép ízes káromkodásokat kanyarítottak a szokásos "akutyafáját-menjafenébe" helyett). A felsorolt pozitívumok ellenére is döglődik a film több szempontból! Arnie ugyebár pocsék színész, de erős karizmája mindent elhitet a nézővel. Az idősödéssel járó utalgatások jópofának tűnnek egy darabig, csak ezekre nem lehet alapozni minden filmnél! Ami jól működött legutóbb az Expendables 2-nél, az itt most a visszájára fordul. Kicsit hülyét csinál magából a terminátor, de szerencsére azért a szobrát nem dönti le! Az alkotás utolsó fél órája kifejezetten élvezetes, pulzáló, ám van benne pár teljesen felesleges szál és ezzel együtt a rakás üresjárat!


Van itt egy mentor - mentorállt szál, egy szerelmei viszály, na meg úgy kompletten a film azon része, ahol Arnie nincs jelen. Persze vannak tökéletes mellékszereplők például az Oscar díjas Forest Whitaker a Jackass-ből Johnny Knoxville vagy a szeretni való Luis Guzmán, Peter Stormare kettős, ők mégse sikerülnek érdekesre! Még a "főgonosz" karaktere is olyan mint a turkálóból vett szakadt zokni! Ugyanis minket végig az érdekel, mikor lő valakit le izomból az osztrák halálgép. Persze erre is van példa, de elenyésző számban. Hiszen hiába ő a főszereplő, nem kapja meg a maga vászonidejét!  A pocakos-tokás gyilkológép is gyilkológép és ha már nem sikerült egy tisztességes forgatókönyvet írni, legalább azt emeljük ki ami a legjobban domborodik!Ez persze a mozipénztárnál is kiderült, hiszen hatalmas bukta a film és nyugodtan kijelenhetjük, hogy nem ez fogja Schwarzit visszavezetni Hollywood elitjébe (még ha oszlopos tagsága meg is kérdőjelezhetetlen)!  

Sajnos ez az iparosmunkának a gyengébbik verziója, semmitmondó karakterek még semmitmondóbb cselekményeivel egy élő legenda nevével szépen becsomagolva, mint egy karácsonyi ajándék! 

6/10

Szólj hozzá!

Címkék: kritika arnold schwarzenegger erőnek erejével

A bejegyzés trackback címe:

https://bmovie.blog.hu/api/trackback/id/tr535050984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása